ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Εγελοιοποιήθησαν κρυπτόμενοι

Πίσω από όπου μπορούσε κρυβόταν εχθές ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί το νομοθετικό έκτρωμα για τα εργασιακά.

Κρύφτηκε πίσω από την ηλεκτρονική κάρτα εργασίας, η οποία θα εφαρμοστεί πιλοτικά από το 2022 και βλέπουμε.

Κρύφτηκε πίσω από μια διάταξη που δίνει στους εργαζόμενους πατεράδες 14 μέρες άδεια όταν αποκτήσουν παιδί (κίνητρο για δημιουργία οικογένειας το χαρακτήρισαν κάποιοι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ.).

Κρύφτηκε πίσω από μια ευρωπαϊκή Οδηγία που δίνει τη δυνατότητα σε εργαζόμενους γονείς να ζητήσουν διευθέτηση της εργασίας τους. Και όλα αυτά για να δικαιολογήσει τα δεκάωρα με ατομικές συμβάσεις, τα σπαστά ωράρια που κατεδαφίζουν κάθε προστασία της εργασίας.

Κρύβεται ο υπουργός Εργασίας για να κρύψει τους εργοδότες που βρίσκονται πίσω από αυτό το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Ωρύεται για τη μάνα που θα πάρει ρεπό για να δει τα παιδιά της. Και δεν απαντάει πότε θα δει τα παιδιά της αυτή η μάνα αν υποχρεωθεί να δουλέψει δεκάωρα για ένα ολόκληρο εξάμηνο.

Αν δουλεύει τις Κυριακές. Αν, όταν είναι να πάρει τα ρεπό που της χρωστάνε, υποχρεωθεί να δουλέψει 150 ώρες υπερωρία, όπως προβλέπει ο νόμος.

Και καλά κάνει και κρύβεται. Μόνο εν κρυπτώ μπορούν αυτά τα πράγματα να νομοθετηθούν.

Το 1960, ο Γεώργιος Παπανδρέου είχε πει για τον Γρίβα: «Εδοξάσθη κρυπτόμενος και εγελοιοποιήθη εμφανιζόμενος». Οι κυβερνητικοί της Ν.Δ. σήμερα έχουν καταφέρει κάτι καλύτερο: γελοιοποιούνται κρυπτόμενοι.