ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

Συνάντηση Γιάννη Μπουρνού με επαγγελματίες αλιείς

 

Συνάντηση με τους Προέδρους των επαγγελματιών παράκτιων αλιέων της Μυτιλήνης και της Καλλονής, κ.κ. Νίκο Βαξεβάνη και Παναγιώτη Νανίδη, είχε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Συντονιστής της ΝΕ Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σταύρος Καραβασίλης.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα των επαγγελματιών αλιέων, ξεκινώντας από το υψηλό κόστος της δουλειάς (φορολογία, ετήσια τέλη ελλιμενισμού, ζημιές στα αλιευτικά εργαλεία, πχ στα δίχτυα από τα δελφίνια κ.α.), οι διενέξεις με την ερασιτεχνική αλιεία, μέχρι και η περιβαλλοντική διάσταση της αλιείας, όπου τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας ζωνών ασφαλείας για καταφύγιο και αναπαραγωγή των ψαριών.  
“Προέρχομαι από μια οικογένεια με αλιευτική παράδοση και, έχοντας περάσει τα παιδικά μου χρόνια μέσα στις ψαραποθήκες στο Φανάρι, η ζωή, το μεράκι, αλλά και τα προβλήματα των επαγγελματιών ψαράδων δεν μου είναι ξένα. 
Τις επόμενες μέρες φέρνουμε στη Βουλή προτάσεις για την ουσιαστική στήριξη και την ανάδειξη της επαγγελματικής αλιείας, ενός κλάδου ταλαιπωρημένου αλλά και παραμελημένου από το κράτος και την Ευρωπαϊκή Ένωση”, τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.