ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η Ζωή Χαλιδιά γράφει για τα ΜΠΛΟΚΙΑ-Κυβέρνηση: Θρέφουν μία κοινωνία όπου ο φόνος ενός ανθρώπου, για ασήμαντη αφορμή εξυμνείται ως σωστή επιλογή 

Όλα καλά θα πάνε. Οι δύο υπουργοί της κυβέρνησης φρόντισαν, πριν καλά καλά κρυώσουν οι κάνες των αστυνομικών, να στείλουν σαφές μήνυμα προς τη δικαιοσύνη: «εδώ είμαστε, κανονίστε την πορεία σας», σαφές μήνυμα προς την κοινωνία: «εδώ είμαστε καθίστε φρόνημα».

Αλλά παράλληλα συμβαίνει και κάτι άλλο άξιο παρατήρησης: σεβαστό ποσοστό τού πληθυσμού της χώρας, που όταν υπάρχει δημοκρατική κυβέρνηση λουφάζει κι όταν υπάρχει κυβέρνηση με ακροδεξιό άρωμα, ορμά να δικαιολογήσει τη φονική πράξη των αστυνομικών. Διεγερμένοι πολίτες που γουστάρουν νόμο και τάξη, όποια κι αν είναι η τάξη. Επιχειρούν να ντύσουν την κοινωνιοπάθειά τους με τον μανδύα της νομιμοφροσύνης, του νόμου και της τάξη. Τελικά είμαστε η Αλαμπάμα της Ευρώπης… 

Μα πιο πολύ από τις σφαίρες, φοβάμαι τους «καλά του κάνανε»

Όλα ξεκίνησαν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που φρόντισε και ζωντάνεψε τον εσωτερικό εχθρό. Έναν εχθρό που κυκλοφορεί στις πλατείες, στα πανεπιστήμια, στους δρόμους, με ή χωρίς διακριτικά.

Έτσι, μόνο και μόνο για να ενισχυθεί μια εικόνα τάξης και ασφάλειας, για να ικανοποιηθεί δηλαδή το κοινό των νοικοκυραίων και της γιαγιάς στο χωριό, που ζουν μόνο μέσα από την τηλεόραση και πιστεύουν ότι η Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι τα σύγχρονα Σόδομα και Γόμαρα, «μεγάλωσε» την ΕΛΑΣ με «καουμπόηδες». Και τους ξαμόλησε να εφαρμόσουν ένα όργιο της βίας.

Κανενός είδους νομιμοφροσύνης δεν μπορεί πλέον να μας καταστήσει ασφαλείς και να αισθανθούμε ότι μπορούμε να αυτο-εξαιρεθούμε από την επιθετική αστυνομία. Είμαστε πλέον όλοι προγραμμένοι. Δεν κατάφερε καν να αυτο-εξαιρεθεί ο νομιμόφρον κος Ινδαρές, ο οποίος παρόλο που ήταν από αυτούς που καταδίκαζε την βία από όπου κι αν προέρχεται, τις έφαγε μέσα στο σπίτι του δυστυχώς.

Καουμπόηδες από τα Lidl

Στο πρόσφατο συμβάν πρωταγωνιστούν 7 έγκαυλοι αστυνομικοί- που η αρμόδια υπηρεσία, τους επέλεξε με λάθος κριτήρια -όπως και τόσους άλλους-, τους άφησε ανεκπαίδευτους -όπως και τόσους άλλους- και τους έβγαλε στο δρόμο πρόθυμους να γίνουν κιμάς ή να κάνουν κιμά τους άλλους.

Και το ερώτημα που τίθεται είναι, μήπως τελικά ο τελευταίος που φταίει όταν γίνει η στραβή, είναι ο wannabe καουμπόης; Μήπως ευθύνονται αυτοί που τους προσέλαβαν, τους έδωσαν όπλο και τους έβγαλαν να κάνουν τους επαγγελματίες αστυνομικούς;

Το δια ταύτα: το ενδεχόμενο καταδίκης και ποινών για ανθρωποκτονία είναι απολύτως υπαρκτό, ή πιο σωστά θα ήταν υπαρκτό σε ένα δίκαιο κόσμο, όπου οι Υπουργοί της Κυβέρνησης δεν θα είχαν σπεύσει να συγχαρούν 7 αστυνομικούς-καουμπόηδες επειδή σκότωσαν έναν άοπλο άνθρωπο, χωρίς να κινδυνεύουν. Κι ας κλαίγεται ο αγαπημένος των καναλιών Μπαλάσκας, ότι καμία σφαίρα δεν ήταν επιθετική. Και που άδειασαν 38 σφαίρες σε ένα όχημα, χωρίς ούτε μία να σκάσει απλώς στα λάστιχα για να το ακινητοποιήσει. Διότι νόμιζαν ότι πρωταγωνιστούν σε ταινία δράσης του Χόλυγουντ κι όχι στην αληθινή ζωή, κάπου στο Πέραμα…

Συμβολικά μιλώντας, σας έχουμε όλους προγραμμένους

Ο IasonasApostolopoulos στα social media σημειώνει:

  • Ο 20χρονος είναι τελικά 18 χρονος, δεν ήταν οδηγός του αμαξιού, αλλά καθόταν στο πίσω κάθισμα.
  • Ο οδηγός ήταν ένας 15χρονος που διέφυγε.
  • Οι 20 σφαίρες είναι 40.
  • Ο εμβολισμός ήταν μια όπισθεν απεγκλωβισμού με ασήμαντη ταχύτητα.
  • Οι 7 τραυματίες αστυνομικοί δεν έχουν ούτε γρατζουνιά.
  • Ο σεσημασμένος Ρομά ληστής είναι τελικά καθαρού ποινικού μητρώου (είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπή μοτοποδήλατου).

Οι κυρ-Παντελήδες μπορούν να κοιμούνται ήσυχα. Μέχρι να έρθει αναπάντεχα κι αυτών η σειρά.