ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Η τ.βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία

Η τ. βασίλισσα της Ισπανίας και της Καταλονίας  Σοφία  (βασιλομήτωρ και αυτή, ως και η μήτηρ της Φρειδερίκη, η λαοπρόβλητη), του οίκου των Γλυξβούργων, μετά του πριγκηπικού ζεύγους των Χανίων, εν τω μεγάρω του Μάξιμου, ενθα ενδιαιτάται το πριγκιπικόν  ζεύγος, αφού το παρακείμενον παλάτσον, το κατέλαβεν η κοινή θνητή Αικατερίνη της Επικρατείας. 

Εις την φωτογραφίαν, ο πρίγκηψ Κου – λακης,  του ενδόξου οίκου των Μητσοτακιδών, απογόνων του βασιλέως της Κρήτης Κύδωνος και η κόμισσα της Κρακοβίας και των οφσόρ νήσων Καιμάν, Μαρέβα Γκραμπόφσκι .

 Κατά την επακολουθήσασαν σεμνήν τελετήν, παρουσία όλων των αυλοκολάκων,προεξάρχοντος του Αδώνιδος, του γνωστού οίκου των νανογιλέκων και μεγάλου εθναμύντορος, φέροντος το χάλκινον παράσημον των μακεδονομάχων των Πρεσπών,  η βασίλισσα ( μήτηρ  άνασσα εν προκειμένω) απενειμεν εις τον πρίγκιπα των Χανίων, πλην των γνωστών παρασήμων και τον τίτλον του καλύτερου πρωθυπουργού της Ελλάδος, όλων των εποχών, από συστάσεως του Ελληνικού κράτους και μέχρι σήμερον.

Ο πρίγκηψ απεδέχθη ευφροσύνως τον τίτλον και ηυχαρίστησεν την άνασσαν με εδαφιαίον τεμενάν, ο οποίος (τη εισηγήσει του μινίστρου επί των εξωτερικών υποθέσεων μεσιέ Dendiàs) δια πρώτην φοράν καθιερoύται, εις το πρωτοκολλον, του μεγάρου Μάξιμου, εν όψει της εντάξεως μας εις την κοινοπολιτείαν των Οθωμανών!

Και δια του λόγου το αληθές, ο παραστάς μάρτυς, σύμβουλος του πρίγκηπος, μινίστρος άνευ χαρτοφυλακίου, Πικραμένος, ο δακρύβρεχτος.

Φωνάξαν και τον Γεραπετρίτην, αλλά αυτός, ως άλλος Πολώνιος, παρέμεινεν κεκρυμμένος εις τα παρασκήνια, ως άνθρωπος των παρασκηνίων που ειναι!

Και δια την αντιγραφήν.

Βάσος Ι. Βόμβας.