ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Ανθρωποι Πρώτο Θέμα

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου: Για τον Γιάννη Μπαλμπακάκη…

Συγκλονισμένοι από χτες βράδυ , όλοι και όλες εμείς, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ο σύντροφός μας, ο Γιάννης Μπαλμπακάκης δεν είναι πια κοντά μας.

Ένας πολύτιμος άνθρωπος της προσφοράς που σε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους όχι μόνο της Λέσβου αλλά της πατρίδας μας δήλωσε με ανιδιοτέλεια και προσωπικό κόστος παρόν αναλαμβάνοντας τη Διοίκηση του ΚΥΤ Μόριας, μέχρι τον περασμένο Σεπτέμβρη. Έδινε ταυτόχρονα δύο μάχες με απίστευτη δύναμη ψυχής , αγωνιστικότητα και αυταπάρνηση. Την προσωπική του με τον καρκίνο και τη μάχη να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί τη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση του προσφυγικού με όρους ανθρωπιάς και αξιοπρέπειας. Σήκωσε ένα τεράστιο βάρος που ποτέ δεν τον λύγισε και όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του μπορούν να μιλήσουν για την ανεκτίμητη προσφορά του, την οργανωτικότητα, το ανθρώπινο ενδιαφέρον για όλους, τη δικαιοσύνη, τη σκληρή δουλειά, την πραότητα, τη ψύχραιμη ματιά ,το χαμόγελο.

Ο Γιάννης μετά την αποστρατεία του από τις Ένοπλες Δυνάμεις ασχολήθηκε με τα κοινά. Εκλέχθηκε Σύμβουλος στην Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης το 2010.Ήταν υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος το 2014 με την παράταξη ‘’ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ’’ και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Μυτιλήνης το 2019 με την παράταξη ‘’ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ’’.Μεγάλη του αγάπη η ιστιοπλοΐα. Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΛΟΙΑΘ του οποίου υπήρξε και πρόεδρος.

Είναι τιμή για όλους και όλες που υπήρξαμε σύντροφοι και συντρόφισσες του όλα αυτά τα χρόνια και συμπορευτήκαμε μαζί του στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Θα μείνει στην καρδιά μας σαν ένας Σύντροφος που τίμησε με την παρουσία του και τη δράση του την Αριστερά και το κόμμα μας. Ένας αγωνιστής της ζωής!

Καλό ταξίδι Γιάννη μας. Καλό κουράγιο στην οικογένεια και τους αγαπημένους σου.