ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Απόψεις Δεύτερο Θέμα

Εφόσον έχουμε πόλεμο…

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές» Μ. Βορίδης  21 Αυγ. 2018

Οι ειδικοί γνωρίζουν ότι ο τελικός στόχος του πολέμου, δεν είναι να νικήσεις τον αντίπαλο. Είναι να τον εκμηδενίσεις, να τον φτάσεις στο σημείο να μην μπορέσει να σε απειλήσει ποτέ, ξανά.  Αν θέλουμε να κατανοήσουμε την πολιτική της κυβέρνησης της Νεα Δημοκρατίας, από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσουμε.

Σε εντελώς πρακτικό επίπεδο, βρίσκεται στη φάση να προετοιμάσει και να καθαρίσει το πεδίο. Όλο το πλαίσιο των αντιδημοκρατικών μέτρων που παίρνει εκεί εντάσσονται: Από τα στρατόπεδα συγκέντρωσής για τους πρόσφυγες και μετανάστες, από τις αποτροπές και τις επαναπροωθήσεις, μέχρι την αστυνομία στα πανεπιστήμια και την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

Με αυτό τον τρόπο επιχειρεί να καλύψει, με τον μανδύα της απαραίτητης νομιμότητας, αυτό που θα ακολουθήσει. Η περίοδος μιας ιδιότυπης «λευκής τρομοκρατίας» είναι σε εξέλιξη.

Με τα ΜΜΕ τους, στον ρόλο των παρακρατικών συμμοριών. Ζητούν δηλώσεις νομιμοφροσύνης., Φοβίζουν και τρομοκρατούν τον κόσμο, Διαπομπεύουν οποίον ξεφεύγει από τη «νέα νομιμότητα» που χτίζουν, βιάζουν και δολοφονούν χαρακτήρες για παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να κάνει η Αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ εν’ προκειμένω, σε μια τέτοια περίοδο, είναι να προσπαθήσει να αποδείξει την προσήλωση του στην «ομαλότητα» και την «ενότητα του λαού». Η αυτοθυματοποίηση, η συνεχής απολογία, το στρίμωγμα στη γωνία, το να κάνει τα πάντα για να μην χάσει τους «ταλαντευόμενους», είναι η χρυσή συνταγή που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην τελική ήττα.

Οι σαφείς διαχωριστικές γραμμές, η οργάνωση της προστασίας της κοινωνίας, η έμπρακτη υπεράσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων όλων, σαν απαράβατος όρος νομιμότητας, η οργάνωση της αλληλεγγύης των από κάτω, η διεκδίκηση, όλα όσα δηλαδή οδηγούν στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και  στην αποτελεσματική συγκρότηση του κόσμου της Αριστεράς, είναι αυτά που χρειαζόμαστε τώρα.