ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Editorial Πρώτο Θέμα

Το νού σας πατριώτες, σήμερα είναι Πρωταπριλιά!

Έξω από το Δημοτικό Θέατρο ένα πανό γράφει: “Λέσβος γη Ελληνική.”

Λέσβος γη Ελληνική και Χίος γη Ελληνική και Σάμος γη Ελληνική.

H ακροδεξιά αντίληψη της κυβέρνησης θεωρεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, όχι ανθρωπιστική κρίση, αλλά μολυσματική ασθένεια. Και το αντιμετωπίζει ανάλογα, βάζοντας σε καραντίνα τα νησιά για να μην μολυνθεί η υπόλοιπη Ελλάδα.

Γι τον λόγο αυτό συνεχώς αναβάλει την αποσυμφόρηση των νησιών, γι αυτό συνεχώς την μεταθέτει για το μέλλον. Προγραμματίζει τις κλειστές δομές-φυλακές σε ερημικές περιοχές κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και του ανθρωπισμού, ελπίζοντας ότι έτσι θα κλείσουν τα στόματα της διαμαρτυρίας. Όμως η κρίση έρχεται απ’ το μέλλον. Χρειάζεται ανάλογη αντιμετώπιση.

Χρειάζεται προοπτική. Και η προοπτική είναι θέμα θέσης. Οι θέσεις τις Ν.Δ. για το προσφυγικό είναι γνωστές.

Η κυβέρνηση δέσμια των προκαταλήψεων και της ακραίας ρητορικής της, για το μόνο που ενδιαφέρεται και για το μόνο που προσπαθεί είναι το πως η μεταναστευτική κρίση θα παραμείνει στα νησιά. Δεν τολμά να αντιμετωπίσει τους ακροδεξιούς φίλους της, περιφερειάρχες και δημάρχους στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν τολμά να έρθει σε ρήξη με τους ακροδεξιούς ψηφοφόρους της στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Έτσι συμπεριφέρεται σαν να είναι τα νησιά του βορείου Αιγαίου, νησιά “λεπρών”. Σπιναλόγκες.

Θλιβερές φιγούρες οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. στις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες. Προσπαθούν να κρατηθούν από εθνικιστικά συνθήματα μίσους, δηλητηριάζοντας τις τοπικές κοινωνίες, αφού τα αιτήματά τους για αποσυμφόρηση των νησιών ικανοποιούνται μόνο με αόριστες υποσχέσεις.

Αν χτίσουμε το μέλλον μας πάνω σ’αυτό το μίσος, για να υπηρετήσουμε τις πολιτικές φιλοδοξίες Περιφερειαρχών, Δημάρχων, βουλευτών και λοιπών παραγόντων της Ν.Δ., τότε είμαστε τελειωμένοι ως κοινωνία, ως πολίτες και ως άνθρωποι.

Το νού σας πατριώτες, σήμερα είναι Πρωταπριλιά!