ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Επικαιρότητα

Αθανασίου: Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επέπληξαν τους άνδρες του Λιμενικού

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (τους βουλευτές Γ. Πάλλη, Β. Κατριβάνου και το μέλος της ΠΓ. Π. Λάμπρου) που βρέθηκαν στη Μυτιλήνη και συμμετείχαν το Σάββατο στη συγκέντρωση συμπαράστασης για τους εθελοντές ναυαγοσώστες, που έγινε στα δικαστήρια, “φωτογραφίζει” ότι “επέπληξαν” άνδρες του λιμενικού “ γιατί έπραξαν το καθήκον τους, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία” ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ κ. Χ. Αθανασίου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΛΕΣΒΙΑΡΧΗΣ

Οπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο βουλευτής “Η κατάσταση στα νησιά μας και ειδικά στη Λέσβο, αναφορικά με τη «δράση» των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, είναι ανεξέλεγκτη, απρογραμμάτιστη και ως εκ τούτου επικίνδυνη.”

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός, ότι ο κ. Αθανασίου κάνει αναφορά στην ανακοίνωσή του και τονέλεγχο των μισθοδοτικών καταστάσεων των εργαζομένων σε αυτές όταν είναι σε όλους γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στις διάφορες ΜΚΟ, όχι μόνο πληρώνονται παραπάνω, από την πλειοψηφία των εργαζομένων σε άλλες τοπικές επιχείρησης, άλλα και έχουν και πλήρεις ασφαλιστικές καλύψεις. Αυτή η σημείωση του βουλευτή, δεν πρέπει να είναι άσχετη με τα παραπάνω που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί από ανθρώπους της “τοπικής αγοράς” ότι δηλαδή “οι ΜΚΟ χαλάνε και την πιάτσα”

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο βουλευτής “Ουδείς γνωρίζει πόσες ΜΚΟ δραστηριοποιούνται στη Λέσβο (γίνεται λόγος για δεκάδες), αν αυτές είναι πιστοποιημένες, ποιος τις χρηματοδοτεί, ποιος εποπτεύει τη δράση τους, ποιος ελέγχει τα οικονομικά τους και τις μισθοδοτικές καταστάσεις των εργαζομένων σ’ αυτές, σε ποιόν λογοδοτούν κ.λπ.”

Συνεχίζοντας  ο κ. Αθανασίου αναφέρεται στο γεγονός της σύλληψης των ναυαγοσωστών λέγοντας: “Πρόσφατα, μάλιστα, μέλη αυτών παραβιάζουν προκλητικά και την ποινική νομοθεσία. Συγκεκριμένα, πέντε μέλη τους (3 Ισπανοί και 2 Δανοί) συνελήφθησαν από τις Λιμενικές αρχές διότι «ρυμουλκούσαν» από τα Τουρκικά χωρικά ύδατα προς τις ακτές της Λέσβου, λέμβο και παράνομους μετανάστες. Οδηγήθηκαν στον Ανακριτή Λέσβου, ο οποίος αφού τους απήγγειλε κατηγορίες: α) για διευκόλυνση παράνομης εισόδου στη χώρα αλλοδαπών και β) για παράνομη οπλοφορία, μετά την απολογία τους, τους επέβαλε περιοριστικούς όρους.”

Αναφερόμενος στην παρουσία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωνει με νόημα: “Το αξιοσημείωτο και ταυτόχρονα άκρως ανησυχητικό είναι ότι, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν, κατέφθασε στη Λέσβο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ (Βουλευτές και επώνυμο στέλεχος) προς συμπαράσταση των κατηγορουμένων. Όπως έγινε γνωστό επέπληξαν τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος γιατί έπραξαν το καθήκον τους, εφαρμόζοντας τη σχετική νομοθεσία.”

Τέλος, ο κ. Αθανασίου καταλήγει καταγγέλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι για την “συνέχιση της καταστροφικής πολιτικής (των Ανοιχτών Συνόρων) του ΣΥΡΙΖΑ και για το 2016, με απρόβλεπτες για τη Λέσβο, τα νησιά μας και τη Χώρα συνέπειες.” Με άλλα λόγια, ούτε λίγο ούτε πολύ ο βουλευτής της ΝΔ, ζητάει πολιτική αποτροπών για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κάτι όμως που στο παρελθόν είχε σαν αποτέλεσμα τον πνιγμό δεκάδων στο Αιγαίο.