ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Πολιτική

Περί πολιτικής και δημοσιογραφικής αξιοπρέπειας

H εκδίκαση της αγωγής του Τσίπρα έχει εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ και την ατζέντα του κυβερνητικού εκπροσώπου

Δεν είναι προσωπικό θέμα η αγωγή του Τσίπρα στον Κουρτάκη και τον Παπαχρήστο για όσα συκοφαντικά έγραψαν εις βάρος του. Είναι πολιτικότατο. Γιατί η προσπάθεια να εμφανιστεί ο Τσίπρας ως ζάπλουτος που ζει πολυτελώς είχε ως στόχο να πλήξει πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πολιτική ήταν λοιπόν η πρόθεση πίσω από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, το οποίο ανασύρθηκε αυτούσιο από το Μακελειό. Και επειδή όλοι το καταλαβαίνουν αυτό και καταλαβαίνουν και ότι είναι εκτεθειμένοι, η εκδίκαση της αγωγής του Τσίπρα έχει εξαφανιστεί από τα ΜΜΕ και την ατζέντα του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Και ας είχε παρουσιαστεί αρχικά ως «πρωτοφανής προσπάθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να φιμώσει τον Τύπο». Τώρα ο Τύπος φιμώθηκε μόνος του.

Λίγα είπαν για τη φίμωση του Τύπου οι έχοντες δεχτεί την αγωγή. Περισσότερα ήταν τα δεν είχαμε συκοφαντική πρόθεση, ερωτήματα θέσαμε, αυτές τις πληροφορίες είχαμε. Εντάξει, απλώς δεν επανορθώσαμε.

Όταν τους παρατηρήθηκε ότι είχε προηγηθεί το Μακελειό, αγανάκτησαν κιόλας γιατί θίχτηκε η δημοσιογραφική τους αξιοπρέπεια. Δεν διαβάζουμε Μακελειό, είπαν.

Και όταν ο μάρτυράς τους ρωτήθηκε αν τουλάχιστον διαβάζουν ΑΥΓΗ, είπε ότι και η ΑΥΓΗ ίδιο πράγμα με το Μακελειό είναι. Με τόση αξιοπρέπεια υποστήριξαν τη θέση τους.

Όλα αυτά είναι μια ιστορία δημοσιογραφικού και πολιτικού ήθους. Και δεν αφορά μόνο τα συγκεκριμένα πρόσωπα, αλλά ολόκληρο το σύστημα που στηρίζει τη Ν.Δ.

Και θα επανέλθουμε με την έκδοση της απόφασης.