ΤΑ ΜΠΛΟΚΙΑ

Ειδήσεις και αναλύσεις από τη Λέσβο και την Ελλάδα με αριστερή ματιά!

Δεύτερο Θέμα Τόπος

ΠΥΞΙΔΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ: Διαδικτυακή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 24 Νοεμβρίου

Σας ενημερώνουμε ότι:

Α) αποστείλαμε την παρακάτω επιστολή στον πρόεδρο και τους δημοτικούς συμβούλους του ΔΣ Μυτιλήνης

Β) η παράταξή μας διοργανώνει διαδικτυακή συνέντευξη τύπου την Τρίτη 24 Νοεμβρίου στις 6:30 το απόγευμα στην οποία θα σας παρουσιάσουμε τις απόψεις μας για την λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου και τις προτάσεις μας για τον προγραμματισμό έργων στον Δήμο Μυτιλήνης. Σας καλούμε να συμμετέχετε στον σύνδεσμο που θα σας αποστείλουμε τις επόμενες μέρες.

Επιστολή:

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Μετά από τις συνεχόμενες  παρεμβάσεις και διαμαρτυρίες μας και παρά την εξαιρετική δουλειά  του κ. Χτενέλη για την προετοιμασία διαδικτυακής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου μας απέστειλε για ακόμη μία φορά πρόσκληση για εκ περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη στις 24/11/2020.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση στην οποία καλούμαστε να απαντήσουμε με «αλληλογραφία» έχει ως θέμα, εκτός των άλλων τη ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του Δήμου Μυτιλήνης. Τον προγραμματισμό δηλαδή των έργων που θα γίνουν το επόμενο διάστημα σε όλες τις κοινότητες του Δήμου Μυτιλήνης. Κι αυτό το τόσο σοβαρό θέμα μας ζητείται  να το «συζητήσουμε» με αποστολή μιας ξερής έγγραφης τοποθέτησης, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα απεύθυνσης ερωτήσεων, διαβούλευσης, διευκρινήσεων. Χωρίς ακόμα να έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τις απόψεις των άμεσα ενδιαφερομένων, δηλαδή των προέδρων των Κοινοτικών Συμβουλίων.

Καλούμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να μην αποδεχτούν τον ευτελισμό μιας τόσο σημαντικής συζήτησης και να μη συμπράξουν στην υποβάθμιση της λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. Ζητάμε από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την αναβολή της συγκεκριμένης συνεδρίασης και την άμεση προετοιμασίας της διαδικτυακής. Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι  θα απέχουμε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση της λειτουργίας του.

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΜΕ ΠΥΞΙΔΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ»

ΑΝΔΡΕΑΔΕΛΛΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

ΖΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΙΩΤΕΛΛΗ ΕΡΙΦΥΛΗ